İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Mirketlerin peşinde…

Mirketlerin peşinde…

Ecem Nida DİNÇTÜRK

Nerede Bu Mirketler adlı kitap, tek bir kitap içinde pek çok şeyi bir arada yapıyor. Hem okutuyor hem gezdiriyor, hem de eğlendiriyor! Üstelik tüm bunları yaparken bir dünya da bulmaca çözdürüyor. Haydi, dikkatinizi toplayıp, sabrınızı sınamaya!..

Bulmaca çözmek, yetişkinler için olduğu kadar, çocuklar için de keyifli bir uğraş. Üstelik çocukların zihinsel gelişiminde, oyunla özdeşleşmiş bir beyin jimnastiği olarak oldukça önemli bir yer tutuyor. Ama 1001 Çiçek Kitaplar, çocuklara birer minik dedektif olarak yaklaşıp onlara sorularını birer görev edasıyla yöneltiyor. Böylece minikler, dedektiflik aşkıyla ipuçlarının peşine düştüklerinde bu bulmaca onlar için eğlenceli bir macera halini alıyor. Jen Wainwright’ın metinleriyle bir bilgi küpüne dönüşen Nerede Bu Mirketler; Paul Moran, Steve Wiltshire ve Simon Ecob’un canlı resimleriyle eğlenceli bir bulmaca kitabı olarak karşımıza çıkıyor.

MİRKETLER DÜNYAYI DOLAŞIYOR

Başrolümüz sevimli ve geniş bir mirket ailesine ait. Evvela size, adına ve görüntüsüne pek de aşina olmadığımız mirketler hakkında bilgi vermek isterim: Mirketler, genelde Afrika kıtasında karşımıza çıkan, büyük kalabalıklar halinde yaşamaları ve bu kalabalık içinde oluşturdukları emsalsiz görev dağılımı ile tanınan minik çöl hayvanları. Gelgelelim, bizim mirket ailemizin öyküsü Afrika çöllerinde değil,  dünya üzerinde herkesin mutlaka görmek isteyeceği şehirlerde geçiyor: Rio, Paris, New York, Londra, Marakeş ve daha niceleri…  Bu serüven düşkünü mirket ailesi bunca ülke gezer ve şehirlerin kalabalığına karışırken; onları gizlendikleri yerlerden çıkartmak basit bir bulmaca olmaktan çıkıp muazzam bir dedektiflik görevine dönüşüyor. Burada da devreye minik okurların dedektiflik yetenekleri giriyor!

Her şehir için kocaman iki sayfa ayrılan kitapta, şehirlerin meşhur manzaralarına genişçe yer verilmiş. Maharet, resmin gizli köşelerine saklanmış 10 kişilik mirket ailesinin her bir üyesini bulmakta. Bu arada resimlerin üst köşelerine yerleştirilen kutucuklar sayesinde şehirler hakkında minik bilgiler edinmek de mümkün.

DİKKATİNİZİ TOPLAYIN

Mirketlerin gözden kayboldukları resimler oldukça kalabalık. Ama iyi haber: Şehirler hakkında bilgi veren metinler zaman zaman mirketlerin gizlendikleri yerler hakkında da minik ipuçları veriyor. İpuçlarını takip etme yeteneği, sabır ve dikkatle buluştuğunda dedektiflik için başarılı bir ilk adım atılmış oluyor. Mirketlerin küçük olduklarını ve çok iyi gizlendiklerini söylemiştim. Bu yüzden resimde bulunan yanıtların sağlamasını yapabilmek için kitabın sonunda bir yanıt sayfası mevcut. Üstelik burada, “Daha zorlu görevler isterim ben,” diyenler için hazırlanmış yeni görev listeleri de var. Tüm bu görevler başarıyla tamamlandığında ise kitabın sonunda minik okurları, affedersiniz, dedektifleri keyifli bir sürpriz bekliyor.

Nerede Bu Mirketler, çocuklara kitap okumayı sevdirirken zihinsel gelişimlerine katkıda bulunabilecek, iyi düşünülmüş bir oyun kitabı aynı zamanda. Şimdi, büyüteçleriniz hazırsa, artık dünya turuna çıkabilir miyiz?..

Nerede bu Mirketler Jen Wainwright Resimleyen: Paul Moran, Steve Wiltshire, Simon Ecob Çeviren: Deniz Candaş 1001 Çiçek Kitaplar, 52 sayfa
Nerede bu Mirketler Jen Wainwright Resimleyen: Paul Moran, Steve Wiltshire, Simon Ecob Çeviren: Deniz Candaş 1001 Çiçek Kitaplar, 52 sayfa
Show More