İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba,

Safter Korkmaz

“Olumlu ya da olumsuz koşullarda önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı ve mutluluğudur. Bu amaçla beslenme, eğitim, hijyen, giyim kuşam, moral ve sosyal alanlarda koşullarımızın elverdiği en doğru seçimleri sunarak onları yarınlara hazırlamaya, büyütüp yetiştirmeye çalışırız.

İşte kitaplar, genel anlamda sözünü ettiğimiz tüm bu alanlarda birey için olumlu, etken bir güce sahiptir. Doğru kitaplar içsel donanımı sanat ve bilimle zenginleştirerek doğru ve yanlışı ayırt edebilme yetisi kazandırmanın yanında, evrensel değerleri algılama, kişisel eğilim ve yeteneklerin ayırdına varmada etken oldukları için büyük önem taşırlar.”

Yukarıdaki satırlar, değerli yazar Ayla Çınaroğlu’na ait. 11-17 Kasım “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” vesilesiyle, Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yayımladığı, “Dünya Çocuk Kitapları Haftası Türkiye Bildirisi”nde, kitap ve çocuk ilişkisinin öneminin altını böyle çiziyor Çınaroğlu.

Her yıl “kutlanan” pek çok önemli gün ve haftadan biri Dünya Çocuk Kitapları Haftası. Kitaba ve çocuğa ne çok önem verdiğimizi gösteriyoruz ülkece. “Büyük adamlar” söylevler veriyor o hafta, temenniler havalarda uçuşuyor. Kitabın faydaları saymakla bitmiyor… Sonuç, dostlar alış verişte görsün!

Bir yanda özgürlükçü, eşitlikçi, yaratıcı kitaplara duyulan ihtiyaç diğer yanda sansür; bir yanda kitaba erişimi sınırlı milyonlarca çocuk diğer yanda yüksek baskı ve dağıtım maliyetleri… çelişkilerin listesi uzar gider. Oysa gerçekten idrak edebilsek Sayın Çınaroğlu’nun söylediklerini; edebilseler… Belki değişir bazı şeyler.

 

Show More