İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba,

Safter Korkmaz

İyi Kitap, Mayıs ayında, yine sadece elektronik ortamda ulaşıyor sizlere. İnternet sitemizden (www.iyikitap.net), bu sayımızın yanı sıra dergimizin tüm sayılarına ulaşabilirsiniz.
Evlere kapandığımız bu günlerde, çocuk ve gençlik edebiyatına dair online erişim sağlayabileceğiniz tek kaynak İyi Kitap değil. Kimi yayınevleri, kitaplarının bir kısmını, İnternet üzerinden, okurlarının ücretsiz kullanımına sunmuş hâlde. Bunun yanı sıra; yazar, çevirmen, çizer gibi alanda emek veren aktörlerin gerçekleştirdiği pek çok canlı yayın etkinliği ve kitap okuma videoları da erişilebilir durumda. Evde geçirdiğimiz zamanı çocuklarımızla birlikte değerlendirebileceğimiz önemli olanaklar bunlar.
* * *
Salgın, Nisan ayı içinde, edebiyat dünyamızın iki önemli ismini bizden aldı:
Yazar, çevirmen Nevzat Erkmen ve Şilili yazar Luis Sepúlveda.
İyi Kitap okurları, Sepúlveda’yı, Can Çocuk Yayınlarından çıkan Martıya Uçmayı Öğreten Kedi ve Miks, Maks ve Meks’in Öyküsü kitaplarından hatırlayacaklar. Yetişkinler için de pek çok eser veren Sepúlveda, Latin Amerika edebiyatının önemli temsilcilerindendi.
Nevzat Erkmen ise yazar ve çevirmen kimliğinin yanı sıra, Dünya Zekâ Oyunları Federasyonunun kurucu üyesi ve Türkiye temsilcisiydi. Uzun yıllar Türk Beyin Takımı’nın kaptanlığını yaptı. Çocuklar için de ürünler veren Nevzat Erkmen, “çevrilemez” denilen Ulysses’i Türkçeye kazandıran ilk çevirmenimizdi.
Sepúlveda ve Erkmen, geride bıraktıkları eserleriyle edebiyat dünyamızda parlamaya devam edecekler.

Show More