İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Dünya Futbol Kupası Günlüğü…

Dünya Futbol Kupası Günlüğü…

Kitap İçi’nde bu ay, Silke Moritz’in yazdığı, Achim Ahlgrimm’in resimlediği Dikkat, Falsolu Top!: Futbolseverlere 40 Bulmaca adlı kitap yer alıyor. Çalıştığı gazete için Dünya Kupası’nı izleyecek olan muhabir Oskar’ın gözünden canlı canlı futbol heyecanı yaşayacaksınız!

Her Pazar sabahı Oskar arkadaşlarıyla buluşurdu. Maç yaparlardı. Ne Oskar futbolda özellikle iyiydi ne de gazeteden arkadaşları, ama yürekleriyle oynar, her şeylerini ortaya koyarlardı.

Oskar o gün de aynen öyle yaptı: Ayağında topla en arkalardan önlere,
rakip kaleye doğru atağa kalktı. O sırada rakip takımın kalecisi ayakkabısına giren taşı çıkarmakla meşgul olduğundan, kale tüm savunmasızlığıyla önündeydi. Oskar durdu, sonra topu havalandırarak kale direği yerine geçen iki çantanın arasına attı. “Gooooool!” diye bağırdı.

Arkadaşlarının yarısı coşkuyla tezahüratına katılırken, diğer yarısı kaleciye söylendi. O gün için maçın bitme saati gelmişti. Oskar eşyalarını topladı,
çantalık görevine geri dönen kalenin sağ direğini omuzladı ve arkadaşlarına veda etti. “Gitmem lazım,” dedi. “Dünya Kupası yarın başlıyor ve benim daha yapacak dünya kadar işim var.”

Hertha’yı bağladığı ağaca doğru hızla yürüdü. Hertha’yı bağlı tutmak zorundaydı, çünkü, birincisi Hertha kramponlu ayakkabılara çok düşkündü, ikincisi özellikle içinde sandviç olan çantalara zaafı vardı.

Ama ağacı terk edilmiş buldu! Sadece bir dalında bir parça tasma sallanıyordu.

“Kemirmiş!” diye homurdandı Oskar. Etrafına bakındı.

Hertha Nerede?

Show More