İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Yaratıcılığı pekiştiren kitaplar

Yaratıcılığı pekiştiren kitaplar

Elif ŞAHİN HAMİDİ

1001 Çiçek Kitaplar’ın yayımladığı çıkartmalı etkinlik kitapları, çocuğa eğlenceli bir aktivite olanağı sağlarken, kitap sevgisi de aşılıyor. 4-5 yaşlarındaki çocuğunuz sizinle güzel vakit geçirmenin keyfini ve bir şeyler yaratmanın güvenini bir arada yaşıyor.

Günümüz çocukları çok şanslı; sadece onlar için kitaplar yayımlayan yayınevleri var. Her türlü kitaba kolayca erişebilmeleri mümkün. Sürekli çeşitleniyor, yenileniyor çocuk kitapları. Rengârenk, oyunlu, bilmeceli-bulmacalı ve hatta çıkartmalı kitaplar çocuğa bir yandan eğlenceli bir aktivite olanağı sağlarken, bir yandan da kitap sevgisi aşılıyor. Son zamanlarda kitapçılarda envai çeşit çıkartmalı kitap boy gösteriyor. 1001 Çiçek Kitaplar da, yayımladığı çıkartmalı etkinlik kitaplarıyla çocukların yaratıcılığını pekiştiriyor; ebeveynle birlikte kaliteli vakit geçirmelerini sağlıyor. Bu eğlenceli ve öğretici seri Çıkartmalı Canavarlar Kitabım, Çıkartmalı Dinozorlar Kitabım, Çıkartmalı Prensesler Kitabım, Çıkartmalı Masallar Kitabım ve Çıkartmalı Sihirbazlık Kitabım adlı beş kitaptan oluşuyor. Boyama, kesme ve yapıştırma gibi etkinliklerin yer aldığı bu kitaplar, çocukların el becerilerinin ve koordinasyon yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlıyor, yaratıcılıklarını destekliyor.

ANNE BABA İŞ BAŞINA!

Çocukların bu kitapları “okuyabilmesi” için anne babalara da iş düşüyor. Hatta yaratıcı ve becerikli anne babalara ihtiyaç var! Ama ne ki yeteneksiz bir anne/baba olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Hiç önemli değil; çocuğunuzla beraber bu kitaplar sayesinde siz de gayet becerikli bir insana dönüşebilirsiniz! Çöp adam dahi çizemeyenlerden olabilirsiniz, ancak çocukla birlikte büyürken neler öğrenmiyor ki insan! İyi kötü resim yapmayı da becerebilmek pekâlâ mümkün. Çocuklarla beraber anne babaların da yaratıcılığını gün yüzüne çıkarmak için bir fırsat bu kitaplar… İçerisinde yüzlerce çıkartma bulunan bu renkli seri, çıkartmaların boyutları nedeniyle 36 aydan küçük çocuklar için uygun değil. Bana kalırsa beş-altı yaş ve üzeri çocuklar açısından daha uygun, daha eğlenceli. Çünkü bu yaşlardaki çocuklar kitaptaki kesme, yapıştırma ve boyama gibi aktivitelere daha etkin bir şekilde katılabilirler. Sadece anne babayı seyretmek, onlara yardımcı olmakla yetinmek durumunda kalmazlar.

KOLAY BULUNUR MALZEMELER İnteraktif bir eğlence imkânı sunan bu ilginç kitaplar, oldukça kolay bulunabilecek malzemelerle harika işler ortaya koymanızı sağlıyor. Sadece birtakım basit adımları izlemeniz gerekiyor, hepsi bu. Çıkartmalı Canavarlar Kitabım ile kendi sevimli ya da korkunç canavarınızı yapabilirsiniz; canavar parmak kuklası, açılır canavar kartı, sallanan canavarlar, canavar bitkiler, canavar kitap ayracı, daha neler neler… Çıkartmalı Dinozorlar Kitabım ile milyonlarca yıl önce yeryüzünde hüküm süren dinozorları daha yakından tanıyabilir, çeşit çeşit dinozorlar yapabilirsiniz. Ayakta duran bir Stegosaurus, yumurtadan çıkan dinozor yavruları, uçan bir Pterosaur ya da üç boyutlu dinozorlar… Çıkartmalı Prensesler Kitabım, kız çocukları için biçilmiş kaftan. Parıltılı  şapkalar, süslü çantalar, simli taçlar, ışıl ışıl fotoğraf çerçeveleri, kalpli avizeler yapabilir ve düş gücünüzün el verdiği ölçüde prenses dünyasına ait pek çok farklı şey yaratabilirsiniz…

Çıkartmalı Masallar Kitabım’la Sinderella, Kırmızı Başlıklı Kız, Kurbağa Prens, Rapunzel, Çizmeli Kedi gibi klasik dünya masallarının içinde buluyorsunuz kendinizi. Bu çok sevilen masal kahramanlarını çizip boyayabilirsiniz. Hatta sihirli bir değnek ve prenses tacı yapabilirsiniz. Çıkartmalı Sihirbazlık Kitabım ise sihirli bir dünyanın kapılarını aralıyor; iskambil numaraları, kaybolan paralar ve boyu kısalan değnek numaralarıyla beraber birçok sihirbazlık numarasını öğrenebilirsiniz. Bu beş kitabın hepsi çıkartmalarla dolu. Çıkartmaları, kitaplarda yer alan etkinliklerde kullanabileceğiniz gibi, dilediğiniz başka bir yerde de kullanabilirsiniz.

Ailecek yeni bir şeyler üretmenin, yaratıcılığın sınırlarını zorlamanın keyfini yaşatan bu kitaplar, bir yandan çocukların el becerisinin gelişmesine yardımcı olurken, belki de henüz ortaya çıkmamış olan resim yeteneğinin keşfini de sağlayacak; kim bilir…

Çıkartmalı Dinozorlar Kitabım Rebecca Gilpin Çeviren: Nurcan Kılıç 1001 Çiçek Kitaplar, 32 sayfa
Çıkartmalı Dinozorlar Kitabım
Rebecca Gilpin Çeviren: Nurcan Kılıç 1001 Çiçek Kitaplar, 32 sayfa
Çıkartmalı Masallar Kitabım Leonie Pratt Çeviren: Nurcan Kılıç 1001 Çiçek Kitaplar, 32 sayfa
Çıkartmalı Masallar Kitabım Leonie Pratt Çeviren: Nurcan Kılıç 1001 Çiçek Kitaplar, 32 sayfa
Show More