İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Deniz, güneş, İgi ve ben…

Deniz, güneş, İgi ve ben…

Gökçe GÖKÇEER

İgi’yle henüz tanışmayan varsa daha fazla vakit kaybetmemesini dileyerek üçüncü kitabı müjdeliyorum: İgi ve Ben – Tatildeyiz, tadından yenmez bir tatil kitabı olarak valizlere girmeye hazır.

Jenny Valentine’ın sevimli kahramanı İgi’nin başrolü seve seve, bayıla bayıla oynadığı “İgi ve Ben” serisinin üçüncü kitabı da çıktı. İlk kitapta ne kadar hınzır, huysuz ve dediğim dedik bir kız olduğunu öğrendiğimiz İgi, ikinci kitapta altıncı yaşını kutlamıştı. Bu kez de ailesiyle birlikte tatile çıkıyor. Üstelik karavanla! Bu tatil elbette yaşayacağı ve ailesine yaşatacağı maceraları müjdeliyor. Başkahramanımız İgi ve onun yaşadıklarını bize üç kitaptır anlatmaktan yorulmayan ablası Flo, yine şahane bir uyum sergiliyorlar. Küçük kardeşini “kitabını yazacak” kadar tanıyan Flo, onun her türlü kaprisine, huysuzluğuna sabır göstermeyi çok iyi biliyor.

TATİL, HEM DE KARAVANLA!

İgi, “başka önemli görevleri olduğu için” tatil fikrine ilk başta karşı çıksa da kısa süre içinde ikna ediliyor. Bir karavanla yola çıkıyor olmanın işi daha da cazip kıldığı kesin. Sürprizleri seven babası ve ailenin en sakin üyesi olan annesi, İgi’nin buna çok sevindiğini görünce pek de şaşırmıyorlar çünkü İgi maceraya tutkun!

Alıştığı rutinden çıkma fikri İgi’de biraz farklı bir etki gösteriyor. Mesela okul kapanınca öğretmenlerin ve öğrencilerin ne yapacağını bilmek istiyor. Okul olmadığı sürece öğretmen ve öğrenci ne işe yarar ki? Ya da yağmurlu bir günde sahil ne yapar? Islanır mı? Ama zaten ıslak… Okul tatile girdiğinde hamsterlara ne olacağı da İgi’nin merak ettiği bir başka konu. O sırada ben, okullarda kobay hayvanlarının hâlâ nasıl olabildiğine şaşıp hayal kırıklığı yaşamakla meşgulüm.

Dizginlenmesi mümkün olmayan asi kahramanımız, tatile giderken yanına sadece kıyafetlerini değil, bütün dünyasını alıyor. Fotoğraflarını çekip arkadaşlarına göstereceği oyuncak ayıcık Barnaby, penguen Gloria ve Mumble, kutup ayısı Polly ve köpek Ranger da yolculuğun demirbaşları. Ama İgi’nin arkadaşları sadece onlar olmuyor. Akıllı köpek Spencer dışında, önce gizemli bir fısıltı, sonra kızıl saçlı ve çilli bir mucize olarak karşısına çıkan Clyde, İgi’nin tatildeki favorileri… Aslında İgi Clyde’dan biraz hoşlanıyor gibi. Bu hoşlanma durumu, kaybolan İgi’nin bulunması sürecinde başrolü Clyde’ın üstlenmesiyle daha da perçinleniyor. Akıllı, uyumlu, nazik ve farklı bir duruşa sahip Clyde. Üstelik et de yemiyor, vejetaryen. Eti çok seven İgi Clyde’a daha yakın olmak için etten hiç hoşlanmadığını söylüyor, uyduruyor yani ama Flo sosise ve kızarmış tavuğa bayılan İgi’nin foyasını ortaya çıkarmayıp yine ablalığını yapıyor.

HUYSUZ VE TATLI İGİ

Bazen yağmur çizmeleriyle dolaşmak zorunda kalsalar da herkes iyi vakit geçiriyor. İgi, hayallerini süsleyen denizkızlarıyla tanışamıyor, denizyıldızı toplarken hayallere dalmaya pek vakit bulamıyor ama olsun, gene de bayağı güzel bir tatil oluyor işte. Fakat her güzel şey gibi bu tatilin de bir sonu var. Okulun başlaması ve oyuncak ayı Barnaby için düzenlenen bir veda partisiyle sona eren kitap, okura güzel bir yaz dileğiyle veda etmiş sayılabilir belki de. Yine de her vedanın yeni bir kavuşmayı müjdelediğini bildiğimizden sevinmeliyiz. Huysuz ve tatlı İgi’ye en kısa sürede kavuşacağımız günün hayaliyle kitabı rafına kaldırıyor ve şimdi de biz tatile çıkıyoruz. Denize girdiğinizde olur da bir denizkızı görürseniz, İgi’nin selamını söylemeyi unutmayın sakın! Herkese iyi tatiller!

İgi ve Ben - Tatildeyiz Jenny Valentine Resimleyen: Joe Berger  Çeviren: Tuna Alemdar  Tudem Yayınları, 160 sayfa
İgi ve Ben – Tatildeyiz Jenny Valentine Resimleyen: Joe Berger
Çeviren: Tuna Alemdar
Tudem Yayınları, 160 sayfa
Show More