İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba

Kesintisiz, ödünsüz, bir solukta 100. sayıya erdi mi bir dergi, kök tutmuş demektir. Hele ki yoluna ilk günkü heyecanıyla devam ediyorsa… Her adımda gelişiyor, dönüşüyor, biriktiriyor, umut tazeliyorsa… Dokunduklarına umut veriyor, değer katıyor, dönüştürüyorsa… Kök derindedir!

Bu coğrafyada, bir edebiyat dergisini 100 sayı yaşatmanın zorluklarını anlatmayacağım, herkes bilir bunu. Zaman
zorluklardan, engellerden değil umuttan, heyecandan, bu yolcuğa tüm emeği geçenlerin paylaştığı kıvançtan bahsetme zamanıdır. Ama en çok, İyi Kitap’ı ilk günden bu yana yalnız bırakmayan, bugünlere taşıyan okurlarına şükranlarımızı sunma zamanı…

100. sayı bir hedef ya da durak değil elbette. Aldığımız yolu, yarattığımız değerleri, biriktirdiklerimizi hatırlatan bir kilometre taşı. Bu yüzden, tarihe not düşelim dedik ve özel bir bölüm hazırladık 100. sayı için. İlgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

Hoş bir rastlantı, bu sayı yeni yılın da ilk sayısı. Geride bıraktığımız 2017’de on sayı yayımlamışız. 68 ilk okuma, 101
çocuk, 18 genç, 28 başvuru ve 5 çizgi roman olmak üzere 220 kitap tanıtmışız. 75’i Türkçe, 145’i başka dillerde kaleme alınmış bu eserlerin.

2018’de de iyi kitaplarla buluşabilmek dileğiyle…

Safter Korkmaz

Show More