İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba,

“Kitaplarımın birçoğu, yara almış çocukluğu konu eder. Bazı durumlar ki çocuklar kendi kendine değiştiremez. Çocukların, suçlunun kendileri değil, koşullar olduğunu anlamalarını önemsiyorum. (…) Suçlu olmadıklarını anladıklarında, durum hakkında konuşmaya başlayabilirler belki de…”

Tanınmış Alman yazar ve çevirmen Mirjam Pressler, Die Welt gazetesine verdiği bir röportajda böyle açıklıyordu kitaplarındaki temel izleklerden birini. Gerek yazdığı gerek çevirdiği kitaplarıyla, başta Alman Gençlik Edebiyatı Özel Ödülü olmak üzere pek çok ödüle değer görülen ve ülkemizde Acı Çikolata, Mucize Torbaları, Kırmızı Bisiklet ve Haydi, Konuş Artık! kitapları ile tanınan Pressler’i 16 Ocak’ta yitirdik. Eserleri, daha nice çocuğun “konuşmaya başlayabilmesine” yardımcı olmaya devam edecek…

* * *

Yarıyıl tatilinin devam ettiği günlerde hazırladığımız Şubat sayımızda, Gianni Rodari’den Sevim Ak’a pek çok değerli kalemin eserlerine farklı açılardan yaklaşan değerlendirmelere yer verdik. Bu kez kapağımızı Kıymet Ergöçen resimledi. Önceki beş sayımızın illüstrasyonları ise teşekkürlerimizi sunduğumuz Zülal Öztürk’e ait.
Keyifli okumalar!

Safter Korkmaz

Show More