İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Sürüden ayrı bir koyun: Russell

Kurbağapoposu Çayırı’nda yaşayan koyun Russell’ı bilmeyen kaldı mı? Koca ponponlu ve çizgili kukuletası, çırpı bacakları ve tombalak gövdesiyle Russell, çocuk edebiyatının en sevilen karakterlerinden.

Yazan: Gökçe Gökçeer

Onu en iyi uyku sorunu çekenler anlar. Koyun Russell, Kurbağapoposu Çayırı’nın uykusuz gecelerinden birinde karşımıza çıkmıştı. Biz uyuyamadığımızda nasıl koyunları sayıyorsak, bir koyunun da tıpkı bizler gibi koyun saymasına çok gülmüştük. Çayırdaki tüm koyunlar bittikten sonra kendini saymadığını fark eden ve böylece son koyunu, yani kendini de dâhil ettikten sonra nihayet güzel bir uykuya dalan Russell, uykusuz bünyelerimizi ve yorgun kalplerimizi fethetmişti. Uykuya yatmaya hazırlanan bir çocuğa okunacak en iyi kitaplardan biri olarak kitaplığımızdaki yerini de almıştı elbette.
Hazine nerede saklı?
Uyku sorununu ilk kitapta geride bırakan Russell, serinin ikinci kitabı Koyun Russell ve Kayıp Hazine’de gizemli bir hazinenin peşine düşer. Üçlü perendesini mükemmelleştirmeye çalıştığı bir gün, yoldan geçen kargaya gözü takılan Russell, karşısında bir hazine haritası olduğunu fark edince çok heyecanlanır. Kurbağapoposu’nun kayıp hazinesini bulmak muhteşem bir macera değilse nedir? Hemen süper-hüper bir hazine arayıcısı yapan Russell, nihayet aradığını bulur. Ama bulduğu sandıktan beklediği şey çıkmaz. İşe yaramaz birtakım eşyalar ve eski bir fotoğraf makinesi dışında hiçbir şey yoktur içinde.
Russell önce “babasından bile yaşlı” olduğunu düşünerek burun kıvırdığı fotoğraf makinesiyle sevdiklerinin fotoğraflarını çekmeye başlayınca işlerin değiştiğini anlar. Yanından hiç ayrılmayan kurbağa dostuyla birlikte kendi eğlencesini yaratan pek sevgili koyun, eğlencenin sonunda asıl hazinenin sevdiklerinin yanında olmak olduğunu kavrar ve mesajını verir. Çektiği fotoğrafları bir araya toplar ve ta taa… İşte mutlu son! Gerçek hazine tam da budur! Aradığı şey ellerinin arasında, bir fotoğraf albümü olarak şekillenmiştir.
Favori çocuk kitaplarımdan biri olan Koyun Russell, müthiş karakterler yaratan İngiliz yazar ve çizer Rob Scotton’un en iyi işlerinden… Splat the Cat (Kedi Splat) de en az Koyun Russell kadar eğlenceli. Dilerim o da Russell gibi Türkçe öğrenir ve kitaplığımıza bir de öyle misafir olur.

Koyun Russell Koyun Russell ve Kayıp Hazine  Rob Scotton Türkçeleştiren: Senem Onan Mandolin Yayınları, 32 sayfa
Koyun Russell
Koyun Russell ve Kayıp Hazine
Rob Scotton
Türkçeleştiren: Senem Onan
Mandolin Yayınları, 32 sayfa
Show More