İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Arkadaş olalım mı Küçük Beyaz Tavşan?

Arkadaş olalım mı Küçük Beyaz Tavşan?

Serda SEMERCİ

Anne babası ve kız kardeşiyle yaşayan Küçük Beyaz Tavşan’ın yaşıtı çocuklardan hiç farkı yok. Hepsi gibi o da, bir an önce büyümeye can atıyor, sinirlenince burnunu aşağı düşürüyor, çikolatalı kreplere bayılıyor. Çocuklar, Küçük Beyaz Tavşan’ın maceralarına kapılıp gidecek gibi gözüküyor…

Miniklerin hayatında neler oluyor bir bilseniz… Kocaman açmışlar gözlerini dünyaya, her şeyi yakalamaya, yalayıp yutmaya çalışıyorlar. Yaşadıkları her deneyimle büyüleniyorlar. Bir an önce büyüyüp, daha çok şey yaşamak görmek istiyorlar! Hayat acı tatlı işliyor içlerine. Çünkü sadece güzellikler değil, zorluklar da var aşılması gereken. Ama zorlu sınavlarla başa çıkabilmenin ne demek olduğunu, insanı ne kadar mutlu ettiğini onlar da biliyorlar. İşte bu süreçlerden geçmekte olan okul öncesi çocuğunuz için yeni bir arkadaş. Tanıştıralım: Küçük Beyaz Tavşan!

NEŞELİ HAFTA SONU
Küçük Beyaz Tavşan, çocuğunuza, yakın bir dost gibi kendi gündelik hayatından maceralar anlatacak, onun anlatamadıklarını dile getirecek (elbette, bunun için sizin sesinize ihtiyacı var! Artık orası yaratıcılığınıza kalmış); siz yetişkinlere de miniklerin hayata bakışlarını, nelerden mutlu olduklarını, nelere sıkıldıklarını, bir şey yaptıklarında aslında ne demek istediklerini anlamanız için kılavuz olacak! Çünkü Küçük Beyaz Tavşan’ın sizin çocuğunuzdan hiç farkı yok! Haydi, serinin kitaplarına teker teker göz atalım.

Küçük Beyaz Tavşan Havuzda kitabında, Küçük Beyaz Tavşan babasıyla havuza gidiyor ama havuza atlamaya çok korkuyor. Çünkü yüzme bilmiyor. Havuzda tesadüfen karşılaştığı arkadaşıTolga, Küçük Beyaz Tavşan’ın imdadına yetişiyor. Tolga’yla hem eğlenen hem yüzme öğrenen küçük tavşan, korkularından kaçmaktansa üstüne gitmesi gerektiğini anlıyor.

Küçük Beyaz Tavşan Dağda adlı kitapta ise tavşan ailesinin kayak macerası anlatılıyor. Yüzme gibi kayak yapmayı da yeni öğrenecek olan Küçük Beyaz Tavşan bu kez babasından yardım alıyor. Başlarda ayakta duramayıp karların üzerinde debelense de babasıyla vakit geçirmekten çok memnun.

Küçük Beyaz Tavşan Trene Biniyor’da, kahramanımız kendine yeni bir arkadaş ediniyor. Trende Kaan ile tanışıyorlar. Gidecekleri yere kadar birlikte oyunlar oynuyorlar.

KÜÇÜK TAVŞAN BÜYÜYOR
Küçük Beyaz Tavşan Öfkeli! adlı kitapta ise Küçük Beyaz Tavşan, zaman zaman bütün çocukların yaptığı gibi annesine mızmızlanıyor. Neden mi? Arkadaşı Tolga’yı parkta bırakıp annesiyle eve dönmek istemiyor çünkü. Küçük Beyaz Tavşan yol boyunca annesiyle hiç konuşmuyor. Hatta küskünlüğünü evde de devam ettiriyor. Ancak annesi de babası da hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlar ona. Küçük Beyaz Tavşan, annesi, babası ve küçük kız kardeşinin eğlenceli çığlıklarını
duyunca onlara katılmaktan kendini alamıyor. Babası, küçük tavşana biraz sabırlı ve anlayışlı olmaktan zarar gelmeyeceğini anlatınca, o da babasına hak veriyor.

Küçük Beyaz Tavşan Yatağını Islatıyor ise bütün çocukların başına gelen yatak ıslatma durumunu işliyor. Küçük Beyaz Tavşan yatağını ıslattığında annesi onu telkin ediyor ve bunun küçük bir tavşan için çok normal bir durum olduğunu anlatıyor. Küçük kız kardeşinin, hatta küçükken annesinin ve babasının da yatağını ıslattığını öğrenince Küçük Beyaz Tavşan’ın içi rahatlıyor. Sınıf arkadaşlarından birini altını ıslattığı için ağlarken gören Küçük Beyaz Tavşan, arkadaşının yanına
gidiyor ve annesinin kendisine anlattıklarını ona aktarıyor. Böylece hem Küçük Beyaz Tavşan hem de arkadaşı büyümek için önlerinde daha çok zaman olduğunu ve yataklarını ıslattıkları için üzülmemeleri gerektiğini anlıyorlar.

Küçük Beyaz Tavşan Öfkeli
Marie-France Floury
Resimleyen: Fabienne Boisnard
Çeviren: Sibel Akyüz
Mandolin Yayınları / 20 sayfa
Show More