İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Yaşayan yazarlar sempozyumu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin inisiyatifiyle gerçekleştirilen Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı
Yaşayan Yazarlar Sempozyum Dizisi’nin beşincisi 9-11 Mayıs tarihleri arasında Aytül Akal adına
düzenleniyor.

Üniversitenin Meşelik Kampüsü’nde 9-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan, “Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Aytül Akal” başlıklı sempozyumda, farklı disiplinlerden gelen 115 konuşmacının hazırladığı 86 bildiri metni ile Aytül Akal’ın eserleri tüm yönleriyle mercek altına alınacak.

1991 yılından bu yana çocuklar ve gençler için yazan; şiir, tiyatro, masal, öykü, roman gibi nerdeyse tüm edebi türlerde yüzden fazla eser veren yazara dair ele alınan konu başlıkları renkli bir Aytül Akal panoraması çiziyor. “Aytül Akal’ın İki Dilli Kitaplarında Kültürel Karşıtlıklar”, “Aytül Akal’ın Tiyatro Oyunlarında Düşsellik”, “Aytül Akal’ın ‘Uzaylı Çocuk Masalları’ Dizisinde Klasik Masal ile Modern Masal İlişkisi”, “Anton Çehov ve Aytül Akal’ın Hikâyelerinde Çocuk”, “Aytül Akal’ın Kitaplarıyla Değer Eğitimi”, “Aytül Akal Kitaplarında Aile Yapıları” konu başlıklarından bazıları.

Sempozyumun edebiyatseverler için bir de güzel sürprizi var: Daha önce tek tek yayımlanan 52 sevilen Aytül Akal masalı, altı ayrı çizer tarafından yeniden resimlenerek Masal Masal adı ile tek bir kitapta toplandı. Kitap sempozyumda okurların beğenisine sunulacak.

Show More