İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba

Mayıs ayında İyi Kitap, yenilenen tasarımıyla üçüncü kez okuruyla buluşuyor. 7. yaşımızı kutladığımız 82. sayımızla başlayan değişim, okurlarımızdan ve yayın profesyonellerinden gelen geri dönüşlere bakıldığında, büyük beğeni ile karşılandı.
Göze hoş gelen ve okuma rahatlığı sağlayan yeni tasarımımız, Mavisu Demirağ’ın güzel kapak çizimleriyle birlikte, geleceğe dönük sağlam bir temel oluşturdu. Yazılar için ayırdığımız alanlardaki görece artış ve görsel sunumdaki yenilikler, ilgiyi artıran önemli faktörlerden.
Tasarım alanındaki bu yenilikleri, içeriğimizde de bazı yeni uygulamalar ve değişimler izledi. Kriter puanlama sistemimiz, bunların arasında en dikkat çekeni oldu. Sistem ve uygulanışı hakkında endişelerini dile getiren, eleştirilerini paylaşan birkaç arkadaşımız dışında; ciddi anlamda ilgi gören, beğenilen bir yenilik oldu bu.
Sürecin bizce en önemli ayağı ise dergide eleştiri ve inceleme yazılarının ağırlığındaki artış. Elbette sadece üç sayı üzerinden böyle bir değişimi ilan etmek mümkün değil. Ancak bu yönde ilk adımlarımızı attığımızı, kısa sürede bu alanda da ilerlemeler kaydettiğimizi söyleyebiliriz. Dergide giderek hacmini artıracak olan eleştiri ve inceleme yazılarımız, şimdiden olumlu/olumsuz tepkilerle karşılık bulmuş durumda. Bu çabamızın, nitelikli yayıncılığın gelişimine ve eleştiri kültürünün oturmasına katkı sunacağını inancımız tam.
Bahsettiğimiz değişim sürecine, internet sitemizin yeniden yapılanmasını da eklemek gerekir. www.iyikitap.net adresinde yayın hayatına devam eden sitemizi ziyaret ederek, hayata geçen yenilikleri kendiniz gözlemleyebilirsiniz.

Safter Korkmaz

Show More