İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba

İyi Kitap, iki ay aradan sonra, yeni yayın yılının ilk sayısıyla karşınızda.

Astronot köpek Laika’dan Eduardo Galeano’ya, sekoya ağaçlarından plaklara okunan masallara; dopdolu, rengârenk bir sayı hazırladık sizlere.

Bu sayı ele aldığımız kitaplar arasında -bir grafik roman olmasının yanı sıra konusuyla en dikkat çekenlerden biri Öncü Kadınlar. Karin Karakaşlı’nın yazısı ile sayfalarımızda yer bulan eser, kadınların hak ve özgürlük mücadelesinin kilometre taşlarından birini, Süfrajet hareketini konu ediniyor.

Kız Çocuk Hakları Bildirgesi ve Erkek Çocuk Hakları Bildirgesi kitapları hakkında bir yazı kaleme alan Suzan Geridönmez, bir başka önemli soruna, çocuk hakları konusuna odaklanıyor.

Dikkat çekici kapağımızın çizeri ise Maria Brzozowska. Önümüzdeki birkaç sayı onun çizimleri ile karşılayacağız sizleri. Bu vesile ile son 5 kapağımızı yaratan, sevgili çizer Gökçe Yavaş Önal’a da katkıları için tekrar teşekkür ederiz.
Bulmaca severlere de bir sürprizimiz var. Bundan böyle her sayı ödüllü bir bulmacamız olacak. Beğenerek çözeceğinizi umuyoruz.

İyi kitaplarla İyi Kitap’ta buluşmak dileğiyle!

Safter Korkmaz

Dergimizin baskı hazırlıkları sürerken gülmecenin büyük ustası, çocuk ve gençlik yazınının önemli ismi Muzaffer İzgü’yü yitirdiğimiz haberini aldık. Kimbilir kaç kuşak onun yazdıklarıyla okumayı sevdi, hayal kurmayı öğrendi… Eserleriyle yolumuza ışık olmaya devam edecek.

Show More