İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba

“Erken yaşlardan itibaren okumayı alışkanlık hâline getiren çocukların, sonraki yıllarda daha yaratıcı olduklarına ve sorunlar karşısında hayal gücünü kullanarak daha kolay çözüm üretebileceklerine inanıyorum. Ben çocukluğumuzun, hayatımızın en güzel ve en önemli aşamalarından biri olduğuna inanıyorum. Bu aşama, gelecekteki yaşam için çok önemlidir. Çünkü her mutlu çocukluk, belki de değil, mutlaka mutlu bir hayat yaşamanın ön koşuludur. Yetişkinlikte karşılaştığımız ve çözüm bulamadığımız pek çok sorunun kökeninde, çoğunlukla yetişme döneminde yaşadığımız adaletsiz ve kötü deneyimlerin izleri bulunmaktadır. Ben, iyi çocuk edebiyatı yazarlarının, çocukları olumlu etkilemek için Tanrı tarafından gönderilmiş birer hediye olduğunu düşünüyorum.”

Bu sözler, yakın zamanda yitirdiğimiz Avusturyalı çocuk ve gençlik kitapları yazarı Christine Nöstlinger’e ait. O, kendi sözlerini referans alırsak, çocuklara Tanrı tarafından gönderilmiş en güzel hediyelerden biri. Eserleri nice mutlu çocukluğun anahtarı olmaya devam edecek…
***
Sıcak yaz günleri geride kalırken keyifle okuyacağınızı düşündüğümüz bir dergiyle karşınızdayız. Sherlock Holmes’ten Cingöz Recai’ye polisiye öykülerin dünyasına dalacağımız; Oscar Wilde’a selam verip Sempé’de soluklanacağımız, yeni yayın yılının bu ilk sayısının kapağını Zülal Öztürk resimledi.
“… mutlu çocukluk, … mutlu bir hayat” iyi kitaplarla mümkün!

Safter Korkmaz

Show More