İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Bu sayfanın konuğu, işte karşınızda Nunu!

Özlem Fedai Korçak’ın yazıp resimlediği, kıpır kıpır bir hikâyenin kahramanı olur kendileri.

Yazan: Sima Özkan

* Merhaba Nunu.
“Merhaba. Sarı kazağınıza bayıldım, sarı benim de en sevdiğim renktir.”
* Teşekkürler Nunu. Senin de sarı kitap kapağın şahane doğrusu. İnsanın baktıkça bakası geliyor. Elimdeki bu kitap senin hayat hikâyen ve sonunda, yaptığın minik bir yaramazlığa da tanık oluyor okurlar. Madem öyle seni yakından tanıyalım. Bize kendinden bahseder misin Nunu?
* “Tabii. Yedi buçuk yaşındayım. Sabahları erkenden kalkarım. Çünkü gün bana ancak yeter. Uykunun tam bir zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Boş zamanım yoktur benim. Ben o canı sıkılan çocuklardan değilim. Bir kere, kitap okurken zaman kayar gider. Çeşit çeşit koleksiyonum vardır. Sümüklü peçete koleksiyonu gibi ve daha neler neler… Kırmızı beremi kafamdan hiç çıkarmam. Tabii yerine başka bir şey takmayacaksam. Mesela karpuz kabuğundan yaptığım şapka gibi. Neden bereni bu kadar seviyorsun diye sormayın. ‘Neden’ sorusunu hep ben sorarım.”
* Neden?

“Çünkü en sevdiğim sorudur.”
* Başka nelerden hoşlanırsın?
“Uzun kulaklı tavşanım Çilek’e bayılırım. Onu yanımdan hiç ayırmam. Bir de sanattan çok hoşlanırım. Ben bir sanatçıyım, her şey bana ilham verebilir. Evde bir sanat galerisi bile açtım.”
* Nasıl yani?
“Bu bir modern sanat galerisi. Çeşitli tasarımlarımı ve büyük başyapıtlardan esinlendiğim tablolarımı orada sergiliyorum. Hem de ücretsiz. Siz de buyurun, lütfen.”
* Tüm sanatçılar gibi bir hayalperest olduğunu söyleyebilir misin?
“En iyi yaptığım işlerden biri bulut tahmin ediciliğidir. Şu timsaha bakın, bir de şu salyangoza. Galiba gündüz düşlerinin hepsinde iddialıyım.”
* Peki bilime merakın var mıdır?
“Ben aynı zamanda bir bilim insanıyım. Son çalışmamın konusu, tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan.”
* Benim merak ettiğim bir şey daha var; annen ve baban nasıl insanlar? Senin tüm bu yoğunluğunu, bilim ve sanata olan düşkünlüğünü nasıl karşılıyorlar?
“Babam çok sakardır ve karanlıktan da korkar. Annemse ayakkabılarını bile eşleştirmez. Bilirsiniz, herkesin ailesinde böyle insanlar vardır. Evin çiçekleri de sözde anneme emanet ama ben hatırlatmasam onları sulamak aklının ucundan bile geçmez.”
* Bu durumda şu hayatta büyük sorumlulukların var diyebiliriz.
“Bazen annemle babamı ihmal ettiğimi düşünüyorum. Biliyorsunuz ya, biraz meşgul bir çocuğum ben.”
* Onların gönlünü almayı denesene…
“Neden olmasın! Aklıma müthiş bir fikir geldi. Bu sürprize bayılacaklar: Onların odasını rengârenk boyayacağım. Uyandıklarında onları bir renk cümbüşü bekliyor olacak. Tıpkı benim hayatım gibi renkli olacak her şey, her yer, her taraf…”

Nunu
Özlem Fedai Korçak
Elma Yayınevi, 40 Sayfa

 

 

 

 

 

 

 

Show More