İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba,

Türkiye Yayıncılar Birliği, 20 Mayıs’ta bir basın açıklaması yaptı. “Yayıncılık Sektörünü ve Paydaşlarını Zorlu Günler Bekliyor” başlıklı bu açıklamada kağıt ve ham madde fiyatlarındaki yükselişten fuarların yapılamayışına, kitabevlerinin kapalı oluşundan dağıtım olanaklarının sınırlılığına bir dizi olumsuzluktan söz açan Birlik; alınabilecek acil önlemlerden kısaca bahsederek ilgilileri uyardı. “Kitap okumak bir lüks değildir, temel bir ihtiyaçtır!” cümlesiyle biten açıklamaya Türkiye Yayıncılar Birliği İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz.*

Tesadüf o ki, bu açıklama yapıldığı günlerde biz de dergide yayımlamak üzere, konuyla yakından ilişkili başka bir başlık üzerine bir dosya çalışması yürütüyorduk. Bu sayımızda okuyabileceğiniz dosya çalışmamızın konusu “Korsan Yayıncılık”. Yayıncılar başta olmak üzere yazar, çevirmen, illüstratör, editör ve kitap üretim alanında çalışan diğer tüm aktörler için, en az yukarıda bahsi geçen olumsuzluklar kadar önemli bu konuyu çeşitli yönleriyle ele almaya çalıştık.

Dosya çalışmasının yanı sıra, yine pek çok çocuk ve gençlik kitabına yer verdiğimiz Haziran sayımız, bu yayın döneminin son sayısı. Pandemi nedeniyle okurumuzla sadece dijital olarak buluşabildiğimiz bir yayın dönemini geride bırakıyoruz. Yeni yayın dönemimiz Eylül sayımızla başlayacak. Sağlıklı günlerde, iyi kitaplarla buluşmak dileğiyle!

Safter Korkmaz

*https://turkyaybir.org.tr/yayincilik-sektorunu-ve-paydaslarini-zorlu-gunler-bekliyor/

Show More