İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba,

Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan yaz aramız sona erdi. Eylül sayımızla birlikte, 2009’dan bu yana çocuk ve gençlik edebiyatının nabzını tutan İyi Kitap’ın yeni yayın dönemine başlıyoruz. Ancak ne yazık ki, geçtiğimiz yayın döneminde olduğu gibi yine içimizi karartan bir gündemle merhaba diyoruz size. Neredeyse iki yıldır süren Covid-19 salgınının yıkıcı sonuçlarıyla yüzleşmeye devam ettiğimiz bugünlere musilaj, orman yangınları ve sel felaketlerinin ağırlığı da eklenmiş durumda.
Küresel iklim değişikliği başta olmak üzere, ekolojik sisteme verdiğimiz zararların kaçınılmaz sonuçları bu yaşadıklarımız.
Görünen o ki, geçmişi 250 yılı bile bulmayan sanayi toplumu, son buzul döneminden bu yana yaklaşık 12 bin yılda oluşan ve süregelen tüm doğal dengeleri alt üst etmiş durumda. Ekosisteme verdiğimiz zarar, geri dönülemez bir noktaya ulaşmadan gidişata dur deme şansımız olacak mı, diye düşünmeden edemiyor insan.
Sizleri bu karamsar tablodan biraz uzaklaştırıp, çocuk kitaplarının ümitvâr atmosferiyle buluşturabilmek dileğiyle, iyi okumalar…

Safter Korkmaz

Show More