İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba

Okullar, 6 Eylül’de kapılarını öğrencilere açtı. Covid-19 salgını, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu eğitim yılı başlangıcının da belirleyici gündemiydi. Yüz yüze eğitimin yapılabilirliği yoğun tartışma konusu olurken, daha ilk haftalarda yüzlerce sınıfın hastalık nedeniyle karantinaya alınması düşündürücü bir gelişme oldu.

Çocukların okulda, arkadaşlarıyla birlikte, öğretmenleriyle yüz yüze ders işleyebilmesinin önemi ve avantajları bir yanda salgının korkutucu sonuçları diğer yanda… Açık ki, çocuklarımıza mesafe, maske ve temizlik kurallarının önemini kavratabilmek önemli önceliklerimiz arasında. Ama çocuklarımızla birlikte, süreci düşük riskle atlatmamızı sağlayacak en öncelikli tedbir, aşı. Akıl dışı aşı karşıtı kampanyaları ciddiye almamak, bilime güvenmek tek çaremiz.

Salgının bir an önce kontrol altına alınması ve yaşamlarımız için bir tehdit olmaktan çıkması umuduyla, her eğitim yılı başlangıcında değişik vesilelerle yinelediğimiz eşit, laik, bilimsel eğitim özlemimizi tekrar dile getirmek istiyoruz.

Safter Korkmaz

Show More