İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba

Mayıs sayımız iki grafik romana ev sahipliği yapıyor. 1800’lü yıllardan günümüze çokkültürlü, çokdilli, çoksesli bir ailenin hikâyesinin anlatıldığı Bütün Denizler, Michèle Standjofski’nin kendi yaşamından esinlenerek kurguladığı bir eser. Kafkaesk ise Peter Kuper’ın, 14 Kafka öyküsünü çizimleriyle yeniden yorumladığı bir derleme. Kafka külliyatına hâkim okur için farklı bir bakış açısı imkânı sunan Kafkaesk, Kafka ile ilk kez tanışacak genç okur için de değerli bir fırsat.

Daha önce Kraken Uyanıyor romanını tanıttığımız, “mantıklı fantezi”ler yazarı İngiliz John Wyndham ise Likenlerin Sırrı’yla bir kez daha konuk oluyor sayfalarımıza. Wyndham, toplumsal cinsiyet rolleri ekseninde, insanlığın kadim hayallerinden biri üzerine kalem oynatıyor bu kez.

Yan Marchand imzalı Thales ve Bilgelik Tahtı da Karin Karakaşlı’nın değerlendirmesiyle Mayıs sayımızda yer buluyor. “Küçük Filozoflar Serisinin” bu 27. kitabı sayesinde, M.Ö. 6. yüzyılda Batı Anadolu’da yaşamış matematikçi, filozof Thales ve onun rehberliğinde savaş, barış, bilgelik gibi pek çok kavram hakkında düşünme şansı buluyoruz.

Dergimizin bu sayıdaki konukları elbette sadece bu kadarla sınırlı değil. Çocuk ve gençlik kitaplarının güncel örneklerinden yaptığımız zengin bir seçki sizleri bekliyor. İyi okumalar.

                                                                                                                                       Safter Korkmaz

Show More