İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba

İyi Kitap, Haziran sayısıyla bu yayın dönemini geride bırakıyor. Alışılageldiği üzere, iki aylık aradan sonra, Eylül sayımızla merhaba diyeceğiz yeni yayın dönemine. Ancak bu kez, iki aylık arada ilgiyle okuyacağınızı düşündüğümüz bir özel sayı hazırlıyoruz sizlere. Temmuz ayında dağıtıma çıkacak olan özel sayımız, tamamen bir dosya konusuna ayrılmış durumda. Çocuk ve gençlik yayıncılığı ekseninde, Türkiye’de kitap yayıncılığının süreçlerine ve sorunlarına eğileceğimiz bu dosyada, merak edilen pek çok sorunun yanıtını arayacağız. Çocuk ve gençlik yayıncılığına emek veren yayıncısından yazarına, edebiyat ajanından çevirmenine pek çok meslek grubundan 30’un üzerinde profesyonelin görüşlerini derlediğimiz dosyanın, hem okurlarımıza hem de sektör çalışanlarına katkı sunacağına inanıyoruz.

Bu sayımızda Karin Karakaşlı’nın değerlendirmesiyle yer verdiğimiz bir kitap, Kaouther Adimi’nin Zenginliklerimiz’i, tam da sözünü ettiğim dosya konusuna referans bir yayıncının hayatını konu ediniyor. Fransız asıllı, Cezayirli yayıncı Edmond Charlot’un yaşamı ve mücadelesi, ilkeli yayıncılığın anlamı ve önemi üzerine öğretici bir ders âdeta.

Charlot’un yanı sıra George Orwell de konuğumuz Haziran sayısında. Onun yaşamını merkeze alan bir grafik roman üzerine Gökhan Yavuz Demir kalem oynattı. Charlot gibi Orwell’in yaşamı da edebiyatın dönüştürücü gücüne dair değerli bir örnek.

Keyifli okumalar!

Safter Korkmaz

Show More