İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba,

2020 geride kaldı. İyi Kitap, pandemi nedeniyle, geçtiğimiz yılın sadece ilk 3 ayında basılı olarak okuruyla buluşabildi. Derginin son 7 sayısı ise elektronik ortamda erişime sunuldu. (Okurlarımız derginin tüm sayılarına İnternet sitemizden, e-posta dağıtımlarımızdan ve çeşitli dijital dergi uygulamalarından ücretsiz olarak ulaşabilirler.)

2020’de toplam 214 kitaba yer verdik sayfalarımızda. Bunların 69’u Türkçe kaleme alınmışken, 145’i başka dillerden Türkçeye kazandırılmış. Bu kitapların kategorilere göre dağılımı ise şöyle: 69 “İlk Okuma”, 67 “Çocuk Kitaplığı”, 13 “Gençlik Kitaplığı”, 49 “Başvuru Kitaplığı”, 8 “Her Yaş”, 8 “Çizgi Roman” ve “Grafik Roman”.

Kitap değerlendirme yazılarımızın yanı sıra, Gökçe Yavaş’ın çizgileriyle hayat verdiği “Anne Bak!” ve Doğan Gündüz’ün kaleme aldığı “Sahaf Dükkânı” köşeleri de 10 sayı boyunca okurlarımızla buluştu. Basılı yayımlandığımız yılın ilk 3 sayısında, Fuat Altay’ın hazırladığı bulmaca köşemize de yer verebildik. Bunların yanı sıra, yıl boyunca yayımladığımız 12 söyleşi de dergimize değer kattı.

Haziran sayımızda, “Çocuk Edebiyatında Sansür: Gökkuşağından Korkmak” başlığıyla hazırladığımız dosya çalışmamız ise çocuk edebiyatı alanında emek verenler başta olmak üzere, tüm okurlarımızın beğenisiyle karşılandı.

2021’de de İyi Kitap’ta iyi kitaplarla buluşmak dileğiyle…

Safter Korkmaz

Show More