İyi Kitap

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi

Merhaba

Deprem felaketinin büyüklüğüne, felaket yönetimindeki yetersizliklere ve ihmallere karşın ülke çapında yükselen sivil dayanışma, belki de son günlerde sarıldığımız en önemli umut kaynağımız.

Depremden zarar gören yurttaşlarımızın her türlü ihtiyaçları için pek çok yardım kampanyası düzenlendi, düzenleniyor. Bu kampanyalardan bazıları da çocuk ve gençlerimizin, kitap ve okuma etkinlikleri alanındaki ihtiyaçlarına dönük tasarlanmakta. Çocuk kitapları yazarı Özge Altınok Lokmanhekim, bu kampanyalardan bazılarını hatırlatan bir yazı ile dergimize katkı sundu bu sayımızda. Sahra kütüphaneleri, gezici çocuk kütüphaneleri ve buralarda kurgulanacak etkinlikler üzerine yoğunlaşan bu kampanyalara desteğin artması en büyük dileğimiz.

Deprem bölgesindeki çocukların kütüphane erişimi olanakları üzerine yoğunlaşan bu gündem, tesadüfe bakın ki 59. Kütüphane Haftası’na denk gelmiş durumda. 27 Mart-2 Nisan arası kutlanacak hafta ile çocukların okuma kültürü ve alışkanlıklarının geliştirilmesi hedeflenmekte. Ancak ülkemizde 1966’da 179 olan çocuk kütüphanesi sayısının, günümüzde 50’lere kadar düşmüş olması düşündürücü. Anlaşılan o ki, çocuk ve gençlerimizin kitaba ve kütüphanelere erişim sorunları sadece deprem bölgelerinde değil, yurdun pek çok noktasında yakıcı bir sorun. Depremde yaşadığımız yıkımlar gibi, bu tür yakıcı sorunların da yaşanmadığı bir gelecek umuduyla…

Show More